Våren har kommit till Tibro…

Observera

Denna text publicerades första gången den 30 mars, 2010. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Solen värmer, snön smälter, våren är i antågande och fler och fler tibrobor ses ute. Vi njuter av våren, av att den långa vintern äntligen börjar ge vika och lämnar plats åt solen, grönskan och snart även åt trädens knoppar och markens blommor. Mitt i denna våranstormning firar vi Påsk, det sägs att påsken är den helg som vi svenskar lägger mest pengar på mat… Påsken firas hos någon i form av ägg fyllda med godis, hos en annan med en ljuvlig påskbuffé hos en tredje står ett tomt kors i centrum för firandet…  För mig är korset märkligt – det hänger och dinglar runt min hals, jag känner mig naken utan det… KORSET – ett sätt att döda människor – ingen skulle ha en elektrisk stol runt halsen. Men jag bär ett kors – varför då kanske du undrar? Jo för jag tror att Jesus när han hängde på korset bar all min skuld, mina felaktiga handlingar, mina brister, min otillräklighet i mitt ställe. Inte så att jag slipper säga förlåt till de jag gör illa, utan så att jag kan förlåta i vetskapen om att Gud först förlåter mig. Jesu död och uppståndelse öppnar på så vis vägen för mig till en personlig relation med universums skapare, med Gud själv… För mig vittnar det tomma korset om allt detta och det bästa är att det inte bara gäller mig, det gäller dig, det gäller alla som lägger sitt liv i Jesu hand. Med korset i centrum kan du få vår året om, i alla fall inombords… 

/ Frida Bondesson – pastor i Tibro Missionskyrka