Sprider vi värme?

Observera

Denna text publicerades första gången den 22 januari, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I morse var det inte så mysigt att gå upp. Vårt automatiska fliseldningssystem (som bara är automatisk så länge det finns flis) hade lagt av under natten. Och det automatiska värmesystemet i huset kallar på värme oavsett om det finns någon värme eller inte. Så när vattnet i pannan är tillräckligt kallt så kyler värmesystemet ner huset istället för att värma upp det.

Mina tankar går till vår roll som kristna i samhället. Vi har ofta ögonen på oss och människor i allmänhet förväntar sig mer av oss än av andra. Kan det bero på att de vet att vi har kontakt med Gud. Om man tänker sig att när vi blir kristna så får vi ett värmesystem inmonterat för att kunna ge vidare hans kärlek. Kan det vara så att vi fungerar så länge vi går Hans vägar? Och att om vi tappar kontakten med värmekällan så sprider vi istället kyla omkring oss? Min bön för veckan får vara att inte springa iväg så långt att jag tappar kontakten med Gud och därmed förlorar min förmåga att sprida värme till min omgivning.

Om man tänker på språket i ”Kärlekens lov” så kunde det kanske låta här:

”Om jag är ett högteknologiskt värmesystem men saknar kontakt med värmekällan är jag inget annat än värdelös pryl som sprider kyla i omgivningen.”

1 Kor 13:1Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. 2Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. 3Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.