Nyårsklockor

Observera

Denna text publicerades första gången den 31 december, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Jag gillar keramik och jag gillar att gå på loppis/second hand. Inte så sällan kan man hitta klockor, ofta handdrejade. Man kanske har fått en eller två i present och vet inte riktigt var man ska göra av dem och så hamnar de i kassen som man med (o)jämna mellanrum bär till sin second hand-affär. Det kan också vara så att man inte tycker så mycket om sin klocka, kanske p.g.a. helheten, fel eller slitna snören, ful kläpp… Jag har under några år samlat på mig udda klockor och sedan bytt ut slitna eller ”fel” band, satt i en ny kläpp om den saknats eller känts malplacerad. Och sedan hängt upp dem tillsammans i vårt uterum där de verkar trivas bra tillsammans.

Ibland hamnar vi människor i fel sammanhang, där inget eller ingen finns som lyfter oss. Eller då allt bara blir fel, som om man hamnar på en kall utomhustillställning i tunn klänning och högklackat och alla andra är klädda varmt och i fotriktiga skor. Eller när livet tufsar till oss på ena eller andra sättet och det slitna är det som kommer i fokus istället för det fina som vi egentligen är. Vår bön är att du ska hitta sammanhang där du trivs, där du kommer till din rätt och där alla lyfter varandra, där fokus är på det fina du är, inte det trasiga delarna.  Jesus vill ge dig nya, hela, rena kläder och ge dig en ny start i ett nytt sammanhang om du är trasig och vilsen.

Guds rika välsignelse till dig under det nya året!