Sälen 2016 – Horribelt!

Observera

Denna text publicerades första gången den 18 februari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Ottos månadslånga planering som utmynnat i nyttjade av grytlock, grytlapp och opera i en för att citera en manlig känd pastorsstuderande på lägret ” – en HORRIBEL kombination”.

Dagens väckning gick om intet när han i princip blev utslängd då samtliga redan vaknat av hans hyperaktiva frukostbestyr.  Var det kanske pastorsfrun som langade svart och rivigt java till den stackars ”Hemmy”…???

Alla termosar hade idag placerats på hyllan med Sälenfjällens oranga guld, dvs nyponsoppa. Då Stephan tyckte att det blev på tok för rörigt att blanda all denna dryck, valde han att gå på grupp 2:s linje, att köra genomskinlig dryck, alltså varmt vatten.

”-Att Emma fortfarande inte hittat sina stavar är ju HORRIBELT”, för att ytterligare ta ett citat av den redan nämnda predikanten. Då hon inte var nöjd med de barnstavar som fanns till förfogande igår, slet hon i all hast och vrede med sig ett par som stod närmast. Då vi inte fått in några klagomål från våra egna ungdomar att det fattades stavar, är det förmodligen någon stackare från Skillingaryd som är utsatt.

För att kunna utnyttja dagen maximalt, med tanke på höjdmeter, pins, poäng och gratislunch på Experium så skulle dagens ryggsäcksavlämning gå så snabbt och smidigt som möjligt, tänkte en av lägerdeltagarna, varvid han passerade vindskyddet i vinande fart. Inte slösar väl han tid på att ta av sig skidorna för att ställa ryggan på plats redo att användas vid korvgrillningen några timmar senare. Men döm om hans förvåning när byggets hörnstenar var alldeles för stadiga. Huset ruckades inte en millimeter, (troligen byggd på limträbalkar från Moelven) Hjälmen däremot imploderade eller som vi brukar säga på ren svenska exploderade inåt.  Vem det var? Bucklig hjälm är en ledtråd och hjälper dig på traven… Om ni vill ha fler ledtrådar, leta efter en deltagare som åker omkring som Mose med bara en stav i handen och en annan tudelad i ovan nämnda ryggsäck.

När vår ungdomsledare Emma styrde sin kosa mot lunchbuffén fick hon syn på ”Tre små grisar”….. eller vi menade  tre små gulliga barn som stretade mot toppen av det höga fjället, likt syskonen från Frosmofjället med sin get Gullspira.

”-Men TITTA så trevligt det ser ut” utbrast hon när hon passerade.

Dock trycktes glädjen så långt ner i hennes pjäxor, att det  mer liknade mörkret i Barrabas fängelsehåla,  då hennes skidkompanjon utbrast ”- Det är ju HORRIBELT att deras mor och far inte köpt liftkort till dem utan att de får traska här i det underkylda regnet för att ens komma i närheten av snögubben.

Robin den 2:e Berg rök ihop med Gustav 8:ans personal, troligtvis eftersom gåtan var för svår….vi har försökt att få en kommentar från berörda personer, vilket var omöjligt då detta belagts med sekretess. HORRIBELT helt enkelt!!!

Det kan vara i samma veva som Emil ramlade  och pajade sin skida. Därom tvistar de lärde….Vad som hände är dolt i dunkel….

Då Carl-Olof Lannemyr den äldre skulle stila med 43 år gamla trick, typ trippelflopp, halvdubbelvolt bakåt, 720 backflip samt M16-bult. Calle flög som en John Deere genom det vintriga landskapet och de danska små barnen spreds ut likt gödselspridaren tömmer sitt innehåll.

Johannes ”soltydaren” Fagerström förklarade för sina kompisar att nu hade det blivit dags fika då klockan var 10.45 enligt solens placering på himlen. Hur han kunde uttyda detta är det ingen som begriper, då dimman och regnet skylde inte bara glasögonen utan även himlen.

Väl vid lunchmötet uppdagades att vår pastorsadjunkt skakade HORRIBELT av köld, varvid frågan ställdes om någon frivillig ville brotta ner honom. En gänglig krake ställde sig upp likt David reste sig mot Goliat, Johan jublade glatt tills han insåg att Magnus blott stod på knä intill honom. Likt en tornado yrde snön omkring de två kombatanterna. HORRIBELT att man inte kan ta en varmare jacka på sig!!!

Lukas fick för sig att prova de medhavda pulkorna, strax efter att han frigjort Amanda från sina repbojor. Hur som haver tog han världens fart ner för pulkabacken, satsade på Big Airhoppet, och likt Calles misslyckade trippelflopp lyckade Lukas med sin trippelflipp. Jubelropen skallade likt trombonerna runt Jerikos murar. Dessa rop besvarades av Lukas med ”tummen upp” och ett asgarv. Förskräckt några meter därifrån satt liftvakten Erik och höll andan, detta uppmärksammades av Emma då hon i all hast ryckte åt sig delar av korvbuffen och rusade mot honom  och utbrast: ”- För dig grillat”. Nu fick vi äntligen förklaringen till att hon valde att spendera hela måndagen i Kajanliften.

Väl hemma i huset uppdagades en svag doft av fisk från rum 103. Fjolårets surströmmingskiva hölls tydligen under sängarna i detta rum. Eller är det någon som tycker att de har fått för många städpoäng av Evelina?

I Fjällgården fick pastorskandidaten oväntat besök. Fyra brudar från Skillingaryd hade hört rykten om hans predikan kvällen innan om limträbalkar och övrigt när det gäller altanbyggen, och i hopp om hjälp för att rätta till deras sneda dörr ställde de allt hopp till den snart vitkragade Johan. Detta funkade riktigt bra till dess att den hårfagre Rikard dök upp och undergrävde de kraftiga hörnstenarna Johan byggt upp i hopp om kvinnlig fägring….

I frustration rusade han därifrån och beklagade sig att de små liven hade tjatat hål i huvet på honom. Det är ju HORRIBELT att han kan påstå något sådant då Rikard har förklarat för oss att de var oskyldiga, lika oskyldiga som den som kastar första stenen.

Johan praktiserade sin ådra när det gäller att härja med ”vi vill inte gå och lägga oss ungdomarna”. Det fanns både plan A och B angående toalettbesök och annat. Plan A innehöll flaska och Plan B handfat. Redan i går kväll oroade sig pastorsadjunkten att han ska behöva sova i infernot i Noa och gängets rum. ”- Nä, vet du vad???  Det är ju HORRIBELT!!!! Då bor jag hellre i pjäxrummet!!!”

Smila och le – skaldjurspaté

😀

GRUPP 2