En varm djärv växande kyrka

Observera

Denna text publicerades första gången den 22 januari, 2010. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Fick i går en inbjudan  att tala på en temadag i en annan kyrka. Ämnet: ”en varm, djärv, växande kyrka”. De där orden drabbade mig. Jag blev glad av dem. Jag fick en sådan brinnande längtan att det är så vad vi skulle tänka när vi tänker Missionskyrkan Tibro.

Det är sådan värme där. Man blir sedd. Man får se andra, hälsa på dem, bry sig om dem. Man får vara sig själv. Andas ut. Kyrkan är så varm.

Den är så djärv. Det tänks så fritt och stort. Man vågar ställa lite obekväma frågor. Vågar testa nya vägar. Välja sjunga nya sånger. Breakdans och balett. Vilda lekar varvas med  innerliga bönestunder. Kyrkan är så djärv.

Och då växer det! Man kan inte låta bli att berätta för bekanta om denna  varma djärva kyrka. Man kan inte låta bli att bjuda med. Ryktet går: det är så gott att gå dit….

Missionskyrkan Tibro : en varm, djärv, växande kyrka – det är min bön och längtan detta nådens år 2010!//Britta Bolmenäs