Sälen 2016 – Dagbok söndag 14 feb

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 februari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

De gråtande föräldrarna sågs vinkande till den avgående bussen. Vi som satt på nedervåningen hade ingen förståelse för att de bara vinkade till övervåningen.

Årets ledarsemlor + Samuel intogs långt senare än ifjol, det vill säga strax efter Hönsa.

Som vanligt var det de som satt i tjocka dunjackor och mössor som tyckte att bastun var för varm på övervåningen, dock var de alldeles för förskräckta för att våga be BussOla sänka aggregatet. Man kan ju undra varför BussOla inte vågade stänga av bussen vid shoppingcentrat vid Långban. Hade han inte koll på att Henrik inte var med. Hur som helst behövde vi inte ringa efter Mister Alle schmidth.

Emma fick för sig att Christina Andersson stod i toakön, men vänta nu…..är hon från Thailand???

Tydligen var det fortfarande väldigt varmt i bussen, men BussOla var det ingen som vågade prata med, så arg som han var efter att ha trampat signalhornet i botten med sina 47:or.

Emma hade missuppfattat det här med Plupp i fjällen, hon delade ut plopp istället, Romarbrevet 13:8-12  tolkades som rumsnummer 13 istället av flera deltagare, spännande med 56 deltagare som ska dela på sängplatserna  8-12.

I bussen visades Snowroller men någon andra film blev det inte då vi hade våra alldeles egna ekorre Hemmy från andra sidan häcken. Även kallad Otto Aling.

Helt plötsligt vaknade tre lastbils chaufförer till i bussen av ett förbipasserande dån, var det en Scania 730R i flashiga färger och mycket extraljusen.

Väl framme i sälsätern blev det en hastig matlagning för att alla skulle hinna till skiduthyrningen i tid. Likt Mose gick Lena fram med sin stav och danskar och annat löst folk dela sig likt röda havet och Tibro ungdomarna gick torrskodda fram till kassorna för att få sina rättmätiga utrustning.

Att Evelina fastnade i en pjäxa som till och med Martin från Säffle inte kunde dyrka upp var inget problem då ledarna stämde in i lovsången; ”Du är förlåten, du kan gå fri” och likt fängelseportarna rämnade för Paulus och Silas frigjordes hon från sina bojor. Större storlek är att föredra!

Johan blev biten av en silverfisk i näsan. Näsblod uppstod. Blev nästan akutresa till Mora. Ingen favorit i repris ?! Han fick gå här och snora.

Våra alldeles egna Jesus; Calle Lannemyr försökte lära ungdomarna att gå på vattnet. Dock fanns endast stolar att tillgå. Ryktet säger dock att det var Evelinas städprotokoll som gjorde att ungdomarna skräckslagna hoppade upp på stolarna. Är de rädda för dammråttor för frågan?!

Likt manna från himlen delade Lena ut en miljon om året för att visa hur god alla goda gåvors givare är; nämligen Jesus. Fantastiskt! 5 av 5 pastorskragar.

Likt en mistlur drog Magnus igång informationen om ,hur, var och varför allting ska ske i rätt ordning. Dock missuppfattades en del av informationen av ledarna själva då de fortfarande satt kvar och skrev dagbok till klockan sent .

Framåt midnatt drog svarttaxin igång och den förlorade sonen återvände till Sälsätern efter fyra dagar i celibat.

Efter nattakôrv och mycket senap avslutades dagen i lugn och ro.

 

Tack och hej leverpastej. // Ledarna