Sälen 2016 – Dagbok onsdag, den tredje dagens förbannelse!

Observera

Denna text publicerades första gången den 17 februari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

De djupt sovande flicke och gossebarnen på lägret vaknar av Henkans ljuva stämma: BRÖDPOJKEN!

Dagens brödpojke var Robin den Andre Berg, hans skulle bli den förste att bli rädd för Henkan denna dag. Väl nere märkte man att frukosten inte skulle bli en söt historia då sockret var spårlöst försvunnet och äggen var sena vilket gjorde Lindberg den Äldre sur.

Vid morgonsamlingen, då den peppade gruppen var i full färd att åka ut i backen kom Henkans dom!

DEN TREDJE DAGENS FÖRBANNELSE!

Vettskrämda fick vi lyssna på sägnen om alla olyckor som skall drabba den som trotsar vädrets makter och ändå tar sig ut i backen.

-Ben skola brytas som svavelstickan i elden, dundrade Henkan!

Likt kraften från Saruman, blåste det upp till storm och ur Snögubbens mun sprutade is som blästrande träffade den som vågade sig ut i pisten.

Evelina försökte mildra skräcken i ungdomarnas själ med orden: Herren välsignar dig och beskyddar dig. Få var den skara som vågade stoppa fötterna i pjäxan denna dag.

Joline, Tove och Astrid kom ända till liften innan stormen röt åt dem: Vänd tillbaka!!!

Den tappre riddaren Carl Almis vågade sig hela vägen upp till toppen för att med sin stav hugga huvudet av Snögubben och stoppa förbannelsen. Men något gick fel. Han tappade fotfästet, blev tagen av en virvelvind och försvann över berget och syntes inte mer. Olle vägrade låta sig skrämmas av förbannelsen och klädde av sig på överkroppen för att håna snögubbens ondska.

Hemma på den trygga gården fördrevs dagen med kortspel, tv-häng och ett hårt pass av Tabatatjejerna.

Tisdagens dom över skohyllan drabbade tillslut Nylin den yngre som inte hittade sin högersko och rytande meddelade sin analys: -HENKAN HAR KÄKAT UPP MIN SKO!

Nylin den äldre kom med ljus i mörkret och lämnade över sina Finlandsfärjor i storlek 52. Nu kunde lillebror följa med i pilgrimsfärden mot det förlovade landet Donkis.

Under dagen nåddes gården av budet att Almis var borta. En räddningsaktion sändes ut för att hitta den ensamme soldaten. I en sprillans ny Volvo XC 90 red den modiga skaran upp över berget och hittade tillslut en liten arm krake i en snödriva vid Högfjällshotellet. De vände tillbaka i god tid till middagen. Spagetti och köttfärssås fyllde den lilla varelsen som sakta kom till liv.

-Oskalade morötter, NEJ! skrek Martin och sprang istället upp på rummet och tränade sina biceps.

Martin Timell/ Johan Wikström predikade grundligt om vikten av att ha limträbalk från Moelven i sin altan och hur man bäst inreder denna för att glädja sin fru. Vad nu detta har med Gud att göra är det fortfarande ingen som förstår.

Kvällen avslutades värdigt med ett glasfyrverkeri regisserat av Nisse för att visa att Den tredje dagens förbannelse är över!