Sälen 2013 – Dag ett

Observera

Denna text publicerades första gången den 11 februari, 2013. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I vanlig ordning samlades vi vid missionskyrkan strax innan kl 10.00, ja alla utom Arne då. Han rullade in lite väl sent med bilen fullt laddad med en massa bra-å-ha saker. Ja allt utom just Axelie då, som han ju lovat att hämta. Efter en otroligt kort stund var han dock tillbaka vid kyrkan, med Axelie denna gång.
Frågan är då, vem var först på plats? Jo, August var där strax efter 4-tiden, ivrigt köandes för att komma in först i bussen. Men vad hade han för glädje av det, den stackaren? Svaret är kort och gott: INGEN! Mr Pizzaguy var på osedvanligt retsamt humör och valde att öppna bussen max 3min före avfärd.

Väl iväg dundrade Mr Pizzaguy på i ett sjukt tempo, vi han knappt sätta oss innan vi passerade Moholm, imponerande effektivitet!
Färden rullade annars på i fin takt, klassikern Snowroller avverkades givetvis.
Strax innan rast brilierade pizzakillen igen, på frågan till lägerchefen hur långt vi hade kvar till rast var svaret enkelt: 45 minuter, minst! Två minuter senare svängde vi in på rastplatsen, dags för fika/lunch. Efter något som faktiskt var 45 minuter var det så dags att rulla iväg igen, återigen blev det en film som ALLA uppskattade, nämnligen den riktiga superklassiker Tillbaka till framtiden. Efter en sväng från 1955-1985 var vi nästan framme, nu började det verkliga problemet. Vi skulle packa ur bussen och det var kallt! Enklast lösning enligt många lägerdeltagare: Stå på en plats, strunta i jacka och klaga på att det var kallt.
Mr pizzaguy visade dock vägen och röt ifrån på de vilande och numera huttrande ynglingarna. Sådan effektivitet som därefter följde har vi nog aldrig tidigare skådat.

Men på plats på gården då? Händer det inget där? Jo, faktiskt! Det har rapporterats att rum 111, som består av fyra kvinnor födda på 90-talet, så finns det inte mindre än 322 par trosor. Detta torde innebära att de kan göra inte mindre än 13,41 byten av underkläder om dagen. Ett stort behov av att känna sig fräsch eller inkontinensproblem? Detta står ännu oklart.

Vad tror ni ledargänget har gjort idag då? Jo, vi har bl.a. rullat typ en miljon köttbullar, med en liten liten hjälp av mamma scan. En annan sak som roat ledargänget en smula är Lägerchefen Henriks skrivare, just nu ligger tesen från honom om att det frusit sönder. Detta tål att kommas tillbaka till..

Infomötet efter middagen blev ett stort kaos, Micke hade nämnligen kikat fram att skidshoppen stängde 2min senare. Tomult utbröt men Fru Lägerchef tog ett handfast kommando och ledde den inte alls så lilla skocken tonåringar mot shoppen. 1,5 h senare hade ingen sett röken av varken skidor eller brädor, dock en massa danskar. Shoppen var för övrigt fortfarande sjukt öppen. Danskar förresten, återkommer inte det ämnet någon mer gång skall vi personligen äta upp ett par av trosorna i rum 111.

Lägerchefen har verkligen varit i högform idag, hygienrutinerna var hårda men sjukt otydliga. Man får inte duscha eller använda hudkrämer, däremot skall spriten flöda i blåbandsgårdens kök och man skall dessutom byta underkläder minst 13ggr per dag (vilket endast rum 111 torde klara av). Lägerchefens äldste son tog tidigt efter sin stolta faders tips och har rengjort samtliga i annexets stigbyglar med sina egna fingrar samt saliv, föredömligt!

Men hur var det nu då med rummen? Några var ju som vanligt inte nöjda, t.ex. Kristoffer A, vilket ju faktiskt är fullt förståeligt. Han spenderar sin vecka i extrasäng av märket STRAM , Sponsrad av Person?, medans lägerchef samt fru besitter ett fint fyrbäddsrum, endast för de två(!).

Nåja, nu måste vi sluta då lägerchefen skickat sin censuravdelning, även känt som frun, för att plocka bort datorn för oss.
Tack och bock!

/Ledargänget