Sälen 2014 – Dag 6

enligt grupp 3 eller en dag i på lägret genom Per Ansgars hjärna.

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 februari, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Shit vad jag är trött! Klockan är ju redan halv sju och jag vill inte höra på något studie, jag har ju höjdmeter att plocka imorgon. Nu går jag och lägger mig!
5 timmar, ett studie, lite gruppsnack och en andakt senare.
Vaknar av ett bedrövligt oväsen från grannrummet, möblerar dem om eller vad sysslar dem med. Hörde förresten Clara vråla: Hör ni inte vad som försigår där uppe igentligen? Till de andra ledarna alldeles nyss. Jag kan förstå hennes frustration, kan inte någon ledare ta sitt ansvar och få dem att hålla tyst?! Jag försöker ju sova. Möblera om så där spontant förresten? Det kan man ju inte göra, det MÅSTE planeras ordentligt och ordningssamt.

Kl. 05.30 klockan ringer och jag är uppe med tuppen, skidor skall vallas och ställas fram. Bäst att jag hjälper den där andre slöfocken Ansgar med frukosten också, annars lär jag ju ALDRIG komma till backen. Ungtupparna ville förresten ha hjälp med väckningen, detta till min gamla favoritlåt ”sexual healing”. Det var spännande… Gurra var mer eller mindre välkommen i samtliga sängar, som om det är något att bli stursk över. Gustav Vasa bad att få åka med mig idag, låt gå men då går vi SENAST 08:45.
Klockan är 08:35 nu och morgonsamlingen har inte startat, kan INGEN följa ett schema nu för tiden, jag ska ju till backen! Jaha, nu börjar det i alla fall, dagboken var ju inte det minsta rolig. Å Stephan blev ju aldrig klar med den där andakten, jag flög upp strax innan han började säga amen. När vi så ÄNTLIGEN skulle få komma iväg så kan man ge sig på att den där Gustav Vasa tittade på några tråkiga och långsamma skidåkare på televisionsapparaten. Han skall allt få se på snabba åkare om han hänger med mig.
Väl ute var det bara att konstatera, vädret var optimalt. Men som jag alltid sagt: Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Här ska plockas höjdmeter, jag har nog aldrig känt mig såhär pigg. Alla andra ledare gick tydligen inklusive hälften av alla deltagare till Fjällbagar’n och tittade på några längdskidåkare. Vi är väl här för att ÅKA skidor? Ryktet gör även gällande att Carl Forsell brännde 130spänn där, jag skulle bra gärna vilja se hans månadsbudget? Hur skall han kunna försvara det hemma hos mamma? Det kan omöjligt bli balans mellan kredit och debit.
En vars budget garanterat går ihop måste ju vara Lucas i alla fall, har hört rykten om att hans tur från Gustav till gyllene måsen tog nästan en timme. Fatta vad poäng han plockade i alla dem barnliftarna!? GENIALT! Synd att jag inte kom på det först.
Vid lunch, som jag förövrigt inte åt (eller ja 1bar i liften), så ringde min käre son. Tydligen hade Anton och Felix uppskattat att ha med en riktig legendar i spåren och ville uppleva detta igen. Jag tackade dock nej, jag kände mig snuvad på konfekten senast då jag slet som ett djur upp och ner på det där spåret utan att få så mycket som en centimeter i höjd för det.
Mötte Simon på ett par snabba skidor i backen förresten, han påstod att han fått låna dem i utbyte mot 20riksdaler i cash, 10 spänn på kortet, en idolbild på honom och ett klistermärke från gyllene måsen. Där kan vi snacka en budget som går ihop, jag blev verkligen imponerad.
På tal om ungdomar, jag såg en yngling utföra det värsta jag sett i Pinkpark tidigare. Varför ska dem hoppa om dem inte kan landa?! Plötsligt blev det bara en enda stor loppmarknad i pisten, Synd på så fina höjdmeter!
Vad händer förövrigt med alla lägerdeltagare nu förtiden, August var ju ute och roundkicka varenda snögubbe i OS-byn förut, det såg ju ut som Sälens blodbad efteråt! Är det förresten August som är Kenny Bräck, Johan har ju fått en massa konstiga SMS från den där klåparen. Med tanke på blod, den där stackars Morgan kan ju inte ha det lätt. Blöder näseblod av höjdskillnaden upp till skistar-shopen. Han skulle allt behöva höjdträna med mig!
Det här med att ha bilen med på läger innebär ju sina både för och nackdelar. Här kommer min plus och minuslista:
+ Jag kommer snabbare till backen
+ Mer höjdmeter (status)
+ Man blir poppis bland de äldre tjejerna på lägret

– Alla vill låna den
– Jag måste åka med till en massa konstiga platser, typ ICA
– Statusen i en cool bil har sina baksidor

Jag utnyttjade givetvis även denna dag maximalt, 16:33 tog jag mitt sista åk i min näst bästa lift, GustavIII. Egentligen så var det lite väl tidigt att gå hem då, men var ju tvungen att gå hem för maten och framförallt för att hjälpa Magnus.
När jag kom hem fick jag mig en riktig chock, glad i hågen tänkte jag både tvaga samt basta min slitna kropp. Macho som jag är slet jag upp dörren in till duschen, eller försökte åtminstone. Den äldste gossen Kråklind hade tydligen okuperat hela tvagningsutrymmet med unga fröken Skoglund som sällskap. Efter att paniken lagt sig i rummet så öppnades dörren och jag, lugnet själv kunde kliva in till de stressade själarna. Bastning gör en verkligen högröd i ansiktet, det syntes klart det, eller vad säger ni Oskar och Marika?
På kvällen blev jag positivt överaskad då det bjöds till tävling, det är ju ändå det bästa jag vet! Vi skulle tydligen raka Läder/läger/gustav/alexander/chefens nuna, svågern och jag. Vi enades dock snabbt om att tävla ihop och valde att göra honom lite modernare. Nu ser han bara ut att vara från 1572, mot Nyköping Henrik, nu blir det fest jag står för ärtsoppan.
Nu väntar jag bara på de slöaste mähät man kan leta fram, nämligen Johan, vi skulle ju ledarbasta. Men jag går och vilar lite på soffan så länge.

再見!
Per Ansgars båda hjärnhalvor i oklanderligt sammarbete.