Sälen 2015 – Dag 5

Observera

Denna text publicerades första gången den 13 februari, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Först och främst, och för att ingen ska tvivla, så kan vi tala om att Per HAR åkt längdåkning 2 mil.

När det gällde dagens väckning har vi undrat hela dagen var Karl skulle göra av alla täcken. …

Vid frukosten förtäljde Monica SPA-historien från igår. Den unga mamman och barnet hade tänkt sig en lugn och härlig eftermiddag på Experium, det hade de också, ända tills Monica dök upp i duschen, tog duschmunstycket och sprutade vatten på det lilla oskyldiga barnet.

Lägerchefen talade om att vi hade väder. Det inlägget avslutades sedan med att han kasta ett ägg på Guds förste oskyldige son Adam, däremot sa han inte ett ord om att Per Ansgar hade åkt 2 mil i går.

På morgons allvarsstund pratade Johan om Kosterfiskarna. Hur var det nu? Skulle de fiska på Hönö i sommar eller? Ni noterade väl förresten Johans ”Bastu gå direkt och lägga sig frilla”.

Per, han som åkte 2 mil, och som är en ordningens man, läste noga skylten i Gustav Express där det stod ”Åk hit fram”. För att vara på den säkra sidan grenslade han skylten och utbrast: ”-Nu missar jag ju 15 minuter värdefull skidåkning.” (slutcitat eftersom liften stod still)

Lägerchefen hade med sin dova stämma förklarat att den tredje dagen var den värsta dagen. Detta tog några av ungdomarna så allvarligt att de valde att stanna hemma även den fjärde dagen. Inspirerade av Emmas studium där hon visade ett filmklipp om att slappna av när snaran är på väg att dras åt, valde de att skippa den dyrbara skidtiden och istället spana in en annan Harry Potter film ”Den håriga krukmakaren”.

Emma försökte bringa ordning i resultatsammanställningen när det gällde hockeyturneringen. Det är inte lätt att lägga sig i när Magnus tagit kommandot så det gick inte så vidare värst………….Vunnit en, vunnit en, vunnit en…..

John åkte före i ankarliften, hoppade av sin lift OCH hoppade på den bygeln som Nils och Axel satt på. Det gick inte så bra att åka 3 på en ankarlift tydligen.……..men uppfostrade som de är, ställde de bygeln snyggt vid sidan av liftspåret.

Rikard S fångade dock upp denna bygel och åkte vidare mot Valleland där han slog de oskyldiga små barnen och förklarad att han med sin hacka var en av de sju dvärgarna.

För att få de bästa grillplatserna valde Anders att övernatta vid sin nyinvigda restaurang ”Anders Bamba”. På menyn stod 200 kor….var eller hur var det?

Det blev dock EN korv över eftersom Amadeus var hemma och sov hela dagen. Historien förtäljer dock inte om korven sparades till Amadeus eller om de vilda vargarna som fanns bredvid grillen fick sig lite till livs.

Jonte gjorde en förbjuden backflip rakt in i barnens bollhav vid Kajan, ivrigt påhejad av liftpersonalen. Värst vad hipp…….hipp han var!!!

Magnus passade på att åka lite pulka när han ändå var till fjälls. Stjärnreportern Johan Wikström, han passade däremot på att knocka sitt intervjuobjekt direkt efter målgång. Framgång.

Två bussar med danskar anlände till Sälsäterna. Troligtvis var de på jakt efter Gustav Vasa, vilken tur att han inte var hemma här, utan var ute och jagade höjdmeter i backen! Han var nog själv! Eventuellt var danskarna också hugade spekulanter till Karls loppmarknad. Priset för ett täcke var tydligen 1523 danska kroner, beroende på konjunkturen. Därmed är mysteriet med de försvunna täckena löst!!! Lägerchefen är oförstående, men Per har åkt 2 mil!!!

Efter att ha kört omkring med sin turistglipa hela veckan och fått permafrost innanför pannbenet, tog äntligen Pers vänner (ja…jo…. dom finns….) tag i det hela. Glasögon med spoiler löste hela problemet, dock till något barns stora sorg, vilket Rikard S löste 5 min senare, SMACK!

Oliver och Magnus prejades ut av danskar i Gustav 8. Unskull….Öhhh

Dansken kanske, eventuellt, möjligtvis försökte be om förlåtelse, men det hade nog varit lättare att förstå vad han sa om han först hade spottat ut de 15 winerbröd han hade i käften….. Magnus enda högröstade kommentar var: SÖRJA FÖLK!!!!!!!

Har vi förresten sagt att Per har åkt 2 mil?

Henrik har varit lite osynlig i backen idag. Swischade först 10 åk i Gustav 8, sedan direkt till 303 där han drog 10 åk….allt för att få poäng. Eftersom han åkte ensam blev det singelkön hela dagen…..

Monica och Helen tillbringade dagen på Fjällbagarn. Trodde Monkan att de andra ledarna satt kvar och ville fira henne ytterligare en dag? Det kunde hon ju bara glömma!!!

Kl 17.00 stod Jacob på bordet. Bananerna var välvärmda och nu ligger han risigt till. Smaskigt tyckte pastorn!!! (Slurpljud……..)

Ett välplanerat lägerbål där halva lägret var arrangörer stod på programmet. 6 lag fick kämpa i femkampen. Lag 1 tog hem en av de prestigefyllda tävlingarna, dvs det konstaterades att de skedade hem vinsten. I en annan tävling valde Monica att ställa sig på en stol och vicka på rumpan, precis som på krogen alltså. En annan som vickade på rumpan var Per som tydligen har åkt två mil.

Andakten var innehållsrik. Vi fick oss en lektion om 740s och porschemotorer. Kloka ord om att alla människor har en fin insida, även danskar. Men kan man bli vän med både raggare och Sturebratsen så borde man väl kunna bli vän med danskar?!?! Dock har de fortfarande språket emot sig,

Nu får vi snart sluta för annars missar Per värdefull längdåkningstid…….