Sälen 2014 – Dag 5

enligt grupp 2 eller Alla matcher ska spelas ikväll.

Observera

Denna text publicerades första gången den 14 februari, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Äntligen dags att krypa ner i Linas knäckebröd, tänkte Johan nöjd efter bastustunden. Han hinner inte mer än lägga ner sin trötta ungdomsledarkropp och känna den härliga smulmassagen förrän det plingar till i telefonen.  Sms:ets budskap var tydligare än tydligast, mordhotet var ett faktum: ”Lämna tillbaka katten annars dör Valle” . Men hallå……..som om ledarna skulle bry sig om en töntig snögubbefigur som ändå smälter ner innan det är dags för Bobergslägret.

Vad det gäller Steffes, Mangans och Päras avundssjuka när det gällde knäckebrödsmassagen så fick de sin beskärda del strax efter frukosten.

Per som HELT plötsligt insåg allvaret i Skistar-tävlingen  ställde klockan på halv fyra, samt  mutade sina gruppdeltagare för att frukosten och disken skulle gå så fort som möjligt. Tusen kronor per person säger ryktet, vi tror att det var betydligt tyngre valuta. Stackars Monica försökte han bränna bort i köket. Som tur är blev det bara hennes finger som landade på den glödheta plattan. Monica har redan lämnat in önskemål till lägerchefen om att få slippa Per nästa år i köket….. särskilt efter att han tagit bilen till backen för att jaga några extra höjdmeter.

Erik, Kristoffer, Anton och Felix började skiddagen långt före gryningen. Erik som är uppfostrad av sin far mutade snyggetjejerna i Gustavsliften för att kunna påbörja höjdmeterjakten inför en gratislunch på Experium. 5500 meter var målet. Lifttjejerna tackade nej till gratislunchen och valde att istället fortsätta serva turisterna. Det gällde ju att hålla ögonen på Per Ansgar som uppenbarligen hade stora problem med att hantera bygeln på egen hand.

Liksom Jesus uppstod på den tredje dagen, gjorde så även Clara! Vi tyckte dock att det var skönt att hon inte drog sönder våra draperier! Välkommen tillbaka Clara!

Alma skulle åka in i skogen utan att passera GÅ, eller det vill säga, utan att passera vallen. Hon lyckades inte så bra utan det blev horisontellt fritt fall rakt in i granplanteringen.

August som tänkte att det kunde vara kul att testa en slalombana satsade för fullt, dock visade det sig att en av pinnarna var en 4-årig stackars liten dansk tösabit. Vilken tur att han inte hade poolguards då han nitade någon i sin egen ålder!!!  Simon tyckte att det var fränt och försökte följa hans exempel. Om det var före eller efter dessa händelser Noa valde att göra en sälen i Sälen förtäljer dock inte historien.

Efter Pias flygtur tackade hon dock Gud för ryggskyddet!

Pastorsfrun Stephan Bolmenäs som redan på förmiddagen funderade på om han uppfyllt vårens träningskvot efter all skidåkning och möjligtvis skulle kunna utebli från Tabatan nästa  tisdag smidde sina planer i 303-liften.  Strax efter lunch valde han att helt sonika kliva ur skidan i 110 km i timmen. Sympati från medresenärerna kanske? Ack nej, gapflabb var det enda han fick!!!

Efter Johans stränga tillsägelse angående all förtäring av Red Bull och dylikt fällde Markus ut sina vingar och flög på en riktig Monsterdansk.

Lina valde att trotsa Valles slalombacke trots Elins förvarning om att den snarare bestod av is än snö. Detta resulterade i en fin vurpa och en minst sagt snöig Lina.

Snowrollers reseledare påminde oss ju om att skippa första och sista åket. Alla lyssnade och begrundade detta i sitt hjärta. Alla utom unga fröken Jalonen. En fin flygtur med huvudet som stötdämpare. Barnhjälmen från Stadium gjorde vad den skulle!

Kvällens stora prestigefyllda match, som ju i sig var större än OS-finalen i hockey stod mellan nybörjarna Magnus och Matilda mot det mera rutinerade laget med Erik och Lena.  Utgången på matchen var ju sedan veckor självklar men Magnus hade trots detta svårt att svälja förlusten. Eftersom Catrine har försökt uppfostra Magnus efter bästa förmåga, även om det inte varit lätt. Dock fick han ta sig i kragen, och efter stor ansträngning lyckades han till sist räcka fram handen mot det vinnande laget och pressade fram ett  ”-Tack för en god match. ”Eller hur var det nu….. kanske var det egentligen ett ”-Det här ska ni få igen!”

Hur som helst ska det bli gott med en fredagsvåffla!!!

Johan och Magnus har tagit väl hand om sin kumpan Stephan. De har servat med både sportbehå (då brösten hade bytt plats vid den våldsamma vurpan) samt gett massage både här och där. Han uppskattade mest den vid öronen.

”Våga gå utanför boxen” har varit Johans budskap vid seminariet. Anna- Camilla valde att gå längre, hon uppmanade oss att helt enkelt ”SPRÄNGA hela lådan”! #yolo

Vid kvällsfikat utbrister Simon: ”-Vem är det som bakar kakorna egentligen?”

Även den där har min svärmor bakat svarar lägerchefens fru…

Då utbrister Simon ännu högre:

”-Var har hon varit hela mitt liv???”

Vid filmens diskussion i grupp två känner Simon att det där med himlen verkar intressant efter att Stephan talat om att himlen kanske består av puder och brudar…

Ha en bra dag i backen önskar fröken Findorf

ps. Vi avslutar med en gammal goding till bild
Heja Per!

bild