Sälen 2015 – Dag 4

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 februari, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hej Dagbok, Sälen onsdag

Den här dagen börjar med väckning som alla andra dagar. Nej stopp nu, det stämmer ju inte. Dagen börjar mycket tidigare ungefär vid midnatt eller så då de flesta ledare bryter mot sina egna regler att gå och lägga sig kl23. (påminner ju lite om fariseerna som Emma pratade om på studiet senare på kvällen. De bröt ju också mot sina egna regler). De enda som inte bröt mot reglerna var Monika och Helen vilket de gärna talar om för alla som vill veta! Det positiva var ju att vi då med en gång fick reda på en av gårdagens obesvarade frågor: Sverige tog sin första medalj i Alpina VM, då man slog Schweiz i bronsmatchen i parallellslalom i USA. Konstigt tyckte amerikanerna som ju aldrig kan skilja på Sweden och Switzerland. Varför tävlar samma land mot sig själva? De ledare som inte tittade på slalom ägnade sig åt ledarbastu och höll på bra länge. Frågan är om Johan kom i säng innan han kom ur säng? Typ kl 6 lämnade en sliten Johan och en skrapad Rikard K gården för att digga Manchester.

Nu är vi framme vid den vanliga väckningen.  Två typer av väckning finns att få. Dessvärre kan man inte välja utan får båda två antingen man vill eller inte. Tjejerna går runt med ljuv musik typ ”Jag ger dig min morgon”. Efter detta kommer sedan den ”riktiga väckningen”. Fager och Ludvig går runt med kastrull lock och rycker av täckena. En som absolut inte gillar detta är Gubben Ansgar (dvs Magnus) som flög upp ur sängen vilket var en överslaf och dunkade direkt ner på golvet. Nej inte på golvet utan på stolar, bord och byråer. Virket yrde och frågan är hur många av Fagers revben som rök?

Sofies kommentar när hon hörde detta: Nu vet ni hur min barndom varit.

Frukosten var som vanligt i toppform. Gröt, ägg, bröd med mera. Frågan är dock om Stephan var i toppform? Sovrummet intill meddelar att Stephe stod och DISKuterade med DISKmaskinen. Fick han YES till svar?

Tredje dagen! Bara ordet gör att alla lägerdeltagare skakar av skräck. Vad kan hända denna dag? Lägerchefen varnar alla att detta är den farligaste dagen, dessutom ska man aldrig göra första och sista åket. Efter detta rekommenderade han att vi alla skulle köra sista åket i Pink Park!? Helst med en 3 60! Uppmaningen följdes av flera. Lite småskador har vi dessvärre sett här och där! Oscar Kråkan erkänner inget men en säker källa (dock ej hans mor) säger att han inte är lika tuff som han tror……

Lägerchefen fortsatte med att återigen göra alla besvikna när han meddelade att blåsten hade ökat ytterligare. Men eftersom han är lägerchef har han ju tyvärr alltid rätt….

Som en följd av detta smet han iväg in i skogen för att köra längd. Danskarna försvann snabbt ur spåren när de såg de båda helskäggen Gustav Vasa och Erik den XIV ånga fram med istappar dinglades från mustascherna.

Danskarna har ju som vanligt varit ett stort problem. Carl Lennartsson har speciell dragningskraft på detta wienerbröds och cigarett älskande folk. Han blev överfallen och omfamnad av en kärleksfull dansk. Dessvärre för dansken var inte denna kärlek besvarad och Carl knuffade aggressivt iväg dansken som givetvis blev sårad och föll till marken med sitt krossade hjärta och skrek då saker på danska, som vi helst inte vill veta vad de betyder. Senare hade samme dansk samlat en dansk här som gav sig på stackars ovetande Sebastian i liften. Sebbe var dock snabb på att kontra detta så han fällde dem alla genom att köra över deras skidor.

När Gustav Vasa letat sig tillbaka från skogarna så fick sig även han en släng av danskarna, när han försökte charma en danska i liften skrek hon: Je är Dansk och je vill åke allena. Översatt betyder detta: Jag är danska och jag vill åka ensam och dessutom är inte ditt skägg så snyggt som du tror.

John försökte dock inte imponera på danskar utan på svenska kexchoklad jagande tjejer. I ett desperat försök att fånga kexchoklad kartan som den snygga flickan tappat så kastade han sig ner för halva Märta backen. Han har uppenbarligen gått på reklamslogan: ”Gör det rätta för Cloetta”. Tyvärr misslyckades detta raggningsförsök och John fick klättra tillbaka upp till sina irriterade, frusna och sönderblåsta kompisar som väntat i flera timmar?

En annan som heller inte bryr sig om danskar är Monika, som fyller år denna dag. Alla ledare ville gärna fira detta och gick in hos Fjällbagarn och beställde Princess tårta. Tyvärr fanns ju inte så stora tårtor kvar. Det kommer inte att räcka till alla. Lösningen på detta är ju att be Helene röva bort Monika. Varför slösa tårta på den som fyller år och ändå inte är med och betalar? Men hon fick ju rosen i alla fall.

Nu börjar liftarna stänga ner och middagen hägrar. Kvällens mat var som vanligt fantastiskt god och framförallt mycket!!! Mycket av allt: Spaghetti, Köttfärs och framför allt Ketchup. Eller vad säger du Morgan?

Efter maten så blev det det vanliga programmet: Bastu, Fri tid, Hockeyspel och Filmstudie med Emma!

Och nu till sist svaren på gårdagens frågor:

Toapappret hade fastnat i någons kalsonger kanske Morgan kanske Carl F? Och fanns Carl och Olle bakom låsta dörrar. Ja till 50%, men vilken del är fortfarande en hemlighet.

Och nu till allra sist några nya obesvarade frågor:

  • hur många danskar skall Carl behöva krama innan han hittar den rätte?
  • Hur mycket måste vinden öka innan alla danskar blåser bort? Förhoppningsvis inte så mycket
  • Hur kan ett Tottenham fan gilla Manchester
  • Hur långt kan John åka för att hitta en kex choklad karta.

 

Vi överlevda alla dag 3! Tack från grupp 1!