Sälen 2015 – Dag 3

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 februari, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hej Dagboken

Morgonen började med ljuv musik eller DunkaDunka om man nu inte gillar danskband. Frukosten var som vanligt helt fantastisk. Gröten var även denna morgon av det himelska slaget om man får tro bröderna Burman (hur smakar den hemma hos er i normala fall). Vi saknade dagboken men ställer allt till rätta med denna. Lena delade under morgonandakten några tankar som ”poppat upp”.
Exakt 08:45 kastade de första entusiasterna sig iväg till backen. På väg runt hörnet till skidboden snubblade de över någons spyor eller vad har Panskar för förklaring på det? Väl i backen började jakten på manchester och snygga och goa liftvakter. Än så länge är det dock bara Carl Forsell och några till som hittat sådana. Lugnet höll sig tills exakt 10:32 då allas vår Martin Askolin till synes hittat Frodos berömda ring och trätt den på fingret. Han var spårlöst borta. Vi letade och letade men ingen Martins syntes till. Ärligt talat letade man inte speciellt bra eller inte alls för att vara riktigt ärlig utan man drog till Donken. Väl där intogs stora menyn och efter en stund, exakt 11:43:27 hör vi hur dörrarna öppnas. Hela restaurangen tystnar och in kliver Martin Askolin. Alla undrar vad han har som sitter fast bak på hjälmen. Det visar sig vara en dansk unge han kört över en kvart tidigare. Men det är inget att vara ledsen över utan alla var bara glada att han fått av sig ringen, kommit till rätta och nu ger alla anledning att sitta kvar och beställa ytterligare en stor meny. Nog om detta men vi är inte klara med Martin än.
De flesta deltagare valde dock att inta sin lunch i värmestugan
Lunchen avklarad lägrets enda (vad vi vet) blivande olympier, Rikard Kråklind, har redan börjat träna på vinnargester men har av allt att döma en hel del kvar att lära. Sälen nerför backen under 303:an ger mer blodvite än glädje. Använd hakskydd nästa gång.
Lägrets orienterare Emil Larsson saknar kartan från O-ringen 2008 och gick därför vilse på väg från Gustavsbacken till Sälsätern. Tips! Använd Google maps i fortsättningen.
Det visade sig att det var väl värt att hitta tillbaka till Sälsätern för där kunde vi inmundiga en underbar Thaikyckling. Maten slår helt klart nya rekord även detta år. Vart ska det sluta.
Det blev nu tid för fri tid och då vill lägrets Jane (Martin Askolin) gå till Ica men ändrar sig och går in på rummet för att träna azkoobiceps. I källaren hörs det konstiga ljud men det visar sig bara var några grabbar som bastar med tillhörande snöbollskrig.
Så har vi kommit till årets första lägerbål och ledarna på nedersta raden gruvar sig lite. Vad kommer vi få uppleva i år, hur pinsamt kan det bli och hur äcklig får man vara. Helene längtar dock efter, och har hela veckan pratat om, att hon vill bli uppropad och få delta i fruktsallad men det får vi nog återkomma till på torsdag. På programmet finns en rad aktiviteter och det tenderar till att bli lite för mycket under bältet om vi får tro de något pryda men trevliga före detta och nuvarande ungdomsledarna Johan och Emma. Jane (Martin Askolin) valde Tarzan (Emil Larsson) till partner. Koivola hittar en ny brud men vi undrar om Astrid är lika nöjd. Noa ställer sig upp och säger att han vill ha sex…… … deltagare i sin lek. Lägerchefen vill under inga omständigheter framhävda sig själv eller vara det minsta nöjd med att ha vunnit årets #hittakonstigasakerparummetleken så han ligger lågt.
Var tog den pryde före detta ungdomsledaren Johan vägen? Med stor entusiasm kastade han sig in leken ”Föda älg” och trot eller ej. Han förlöstes under muntra hejarop och är idag en mycket stolt och nöjd älgkalv.
Lägerbålet avslutades med att till ”Dagens Dansk” utsågs Martin Askolin.
Frågor som återstår att få svar på. Vad gör allt toapapper på golvet på andra våningen? Hur svårt kan det vara att plocka upp det? Hur tungt kan Per Ansgar sova? Finns Carl L och Olle B bakom sin låsta dörr? Hur många medaljer har Sverige i alpina VM?
En varm och go dag i backen med många kramar önskar er grupp 5.