Sälen 2015 – Dag 2

Tjock- och gladpudding och kalsonger

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 februari, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Måndagens väckning är för oss ett mysterium. Men en osäker källa kan garantera att Carl sprang runt och skrek runt väckningstid. Trots ovisshet i denna fråga så lyckades alla i grupp ett infinna sig till frukosten i tid. Vid frukosten fick alla höra om Albins sagolika städning som skett under natten. Tvätt av både madrass och vägg. Efter ordentlig städning så somnade han gott igen på golvet med en handduk som täcke!

Efter en hejdundrande god frukost (det fanns ju ägg på bordet, dock inte bättre än gårdagens frukost) så gav sig de flesta av mot backen för ännu en härlig dag, idag i inte så ständigt snöfall. En del nöjde sig inte med Lindvallens liftsystem men skulle för den sakens skull inte ge sig iväg till Tandådalen och Hundfjället. Där bjöds det på gratis kexchoklad.

En del nöjde sig inte heller med detta utan tog en sväng till Mora i ambulans för att stoppa blodbadet. Dit åkte BlodOla och BandOla, den ena för att senare kunna andas genom näsan igen och den andra som sällskap och stöd.

I backen fanns det möjlighet att få gratis lunch i form av Wasas sandwich i massor. Men detta räcker inte för hurtiga skidåkare. Den vanliga lunchen i vindskyddet ägde rum och var lika trevlig som vanligt.

Vi går raskt vidare till kvällen som bestod av kvällsåkning för en del starka, tappra och uthålliga åkare och bilkörning för en del andra pojkar och flickor. Senare blev det även film + studium med Anna-Camilla. Kloka och sunda och bra ord fick vi med oss efter denna stund.

Som den fetmåndag det är, så bjöds det dagen till ära på tjock-o-gladpudding som anpassats efter tycke och smak, till alla.

Andra tänkvärdheter vi hört/sett under dagen:

  • ”Vi var 45 minuter sena till stipendiumet” – Olle Burman
  • Lägerfruns skratt vid middagen upplyste hela huset om att just deras bord hade roligast!
  • Fight mellan curling och skidskytte, lägerchefen mot ungdomarna?
  • Adam Albanssons kalsonger hittades i hans termos (dock efter den fylldes).
  • De e så gött med korsdrag mellan näsan o munn
  • Är Thorvaldssons lakan borta för evigt? Ja
  • Lägrets egen alltiallo är August (utsedd av av grupp 2)!
  • Albin och ungdomsledar-Emma åkte väggen hela 3 gånger. Bröderna Ljung, Isak och Rasmus fegade ur… Vad tycker vi om detta?
  • Lindvallens skidlärare bjöd på en kort och effektiv uppvisning i Gustavbacken. Kommentar: Sjukt lam publik!

Nu är klockan läggdags och bläcket tar snart slut så nu orkar vi faktiskt inte mer. God natt! Sov gott, dröm fina drömmar!