Sälen 2014 – Dag 3

enligt grupp 5 eller är svinborst lika skönt som kamelhår?

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 februari, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

 

Grupp två får bakläxa till nästa år då delar av gruppen inte fattat det här med väckningsproceduren. Antingen 30 min för tidigt eller en kvart för sent. Och det här med grötkokning kan ni prata med Anton om, han kan det här med dubbelfattad gröt-rörning. Tack Anton för i förrgår!! Fru Läderchef pratar medans läderchefen smyger ut för att hinna med 5500 höjdmeter innan liftpersonalen vaknat. Lunchen fixad, Yes!

I kategorin överflödig information flikade Fru Läderchef även in att hon ENDAST hade underställ på sig. Slutcitat. Till följd av detta fick medpassagerarna i stolsliften sitta nära och värma, väl planerat. Detta förutsätter såklart att de är deltagare på lägret. Vid försök att få värme i ankarliften tillfrågades en okänd man om han åkte ensam, svaret var direkt och tydligt. JA, helst!

Väl ute i backen ser Carl Forsell ljuset, eller är det Per Spett aka Gustav Vasa aka läderchefen. Halvvägs till Nangijala inser Carl att det inte är något av de fyra tidigare alternativen. Det visar sig istället vara en gammal klassisk svensk fjällgran. I samma veva vaknar Danskarna för dagen, och det betyder som vanligt att kaoset eskalerar, plötsligt står det en hop rödvita dårar med längdskidor och vrålar i Gustavsbacken. Ölen var visst slut och afterskin hade inte öppnat. Frukosten fick antagligen vänta.

Efter lunch ratade Fru Läderchef sina trogna värmekällor då hon lyckats sno åt sig någons fleecetröja. Samtidigt drar lägrets unga åter ut i sherwoodskogen för nya äventyr och erfarenheter i djup snö. Ska man försöka sig på en 360 så tipsar grupp 5:s ledare om att det är bra att snurra ALLA 360 grader och inte bara 300. Kanske Haklapp nästa gång Rickard? Och Carl Lennartson bör ta med en ihopfällbar stege ner i granen. Kul att du hittade ut till slut!

När Krafterna tagit slut och läderdeltagarna drar sig hem för en oförkänt vila inser grupp 2:s ledare att deras clown till kaffet inte var närvarande. Ajajaj, inte bra SS! Trots uppläxning av Fru Läderchef om lagspelets regler var han med sina kumpaner åter spårlöst borta när det var dags för disk.

Läderbålet höll samma klass som en OS-invigning. Vi behöver nästan inte beröra detta ämne mer, bortsett från att en viss grupp åter igen strular. Ingen nämnd, men det var inte ett, tre, fyra eller fem

Efter en mental rundtur bland ruiner på Visingsö under andakten fallerade även våra hjärnor till smågrus. Minnesluckor här va.

God natt mvh Britta Bolmenäs