Sälen 2014 – Dag 2

enligt grupp 4 eller ”Vad har naturare och teknister att tillföra?”

Observera

Denna text publicerades första gången den 11 februari, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Morgonen började med skön körsång och gnisslande dörrar…eller var det  bara magen som kurra?Tydligen frukost på gång, men varför tog det en sådan tid att fixa? Jo, med tre naturare och en teknist tar det sin tid att räkna ut hur mycket salt man behöver till denna gigantiska grötkastrull med 40 portioner i stället för en. Säkra källor uppger att gröten ändå blev god. Efter frukost drar läderchefen mycket information medan otåliga ungar vill ut i backen. Halvstående på väg ut till backen får ungarna ett löfte av Johan att det både finns manchesteråkning och pudersnö samtidigt! Hur Johan fick ihop denna matematik får vi fråga naturarna och teknisten om, men då kan svaret dröja länge….

Magnus tog ett klart och tydligt grepp om uthyrningsaktiviteten. Kanske det hade varit bättre om han läst instruktionerna lite tydligare, eller frågat naturarna och teknisten, men då hade väl de stackars uthyrningsungarna stått där än…. Simon tyckte det var alldeles för långt till backen, men efter att blivit jagad av en björn så satte han fart.

Danska skidåkare har som vanligt präglat vår dag. Först blev Jim utputtad ur liften och fick mödosamt gå uppför backen, sedan började danskarna förfölja Pia och utsätter henne för en kram. Sist men inte minst började vår läderchef att bli jagad av danskarna eftersom han liknar Gustav Wasa. Denna jakt tog slut längst in i vindskyddet. Efter allt detta bestämde sig läderchefens fru att ta hämnd på danskarna genom att först krascha med en dansk yngling och sedan försöka kommunicera med densamme. Inget lyckat resultat, men dansken lär ha överlevt.

Vissa blåste över backarna väldigt snabbt. Innan vi knappt hann käka hamburgarna var de redan hemma igen. Vi andra kämpade mot blåst och snö medan Magnus och Monica kämpade mot varandra. Efter att Magnus öste snö över Monika som just vurpat i vallen myntade hon uttrycket: Jag gillar kanterna men det har sitt pris! Dock blev hämnden ljuv när Magnus stod för dagens vurpa: Framlänges kullerbytta i snön! Skidorna var väl ca 20 meter bakom och Magnus en meter under.

Mycket Magnus denna dag, men han lyckades trots allt få igång hockeyturneringen. 45 matcher per kväll med en matchlängd på 7 minuter – detta blir ju ganska stressigt och går detta verkligen ihop? Troligen har väl naturarna och teknisten varit med i uträkningen.

Kvällen fortsatte sedan med prisutdelning. Lottningen gick perfekt. Troligen hade INTE naturarna och teknisten varit med i detta arrangemang. Läderchefens fru’s kompis: Zacke på Stadium hade återigen sponsra med läckra priser där vatten flaskorna stod högst i kurs.

Kvällens studium inleddes med ny film. Till allas glädje var det inte Facing the Giants 2 utan Truman! Slutet vet vi inte än men vi fick alla börja fundera på lätta och uppenbara frågor som Vad är meningen med livet? Morgan tycker i alla fall att det är att katten håller tyst i natt, så att vi orkar fortsätta att ha det så gött tillsammans!!!!