Sälen 2015 – Dag 1

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 februari, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Traditionsenligt samlades lägrets samtliga deltagare på Missionskyrkans stora parkering 09.45, ja då menar vi verkligen alla. I år var nämligen alla på plats i god tid och lägerchefen kunde stolt konstatera att han hälsat samtliga deltagare i hand. En nyhet för året och med viss baktanke från förra årets busshaveri hade Ola laddat upp med en trevlig busstekniker, antagligen hette han också Ola. Välkommen in i gemenskapen reservOla! Efter en REJÄL bit av resan (Moholm) hördes ett brutalt kurrande från Stephans mage, det var helt klart dags för fika och två semlor fiskades fram från hans ryggsäck. Smulorna hade sveps från bordet långt innan sista Moholms-skylten synts till. Fikastoppet utanför Filipstad kan enklast förklaras i tre punkter:

  1. BussOla stängde INTE av bussen (Miljöpolicy?!)
  2. Som sig bör så var det bara Monika, som envisades med att avnjuta maten i den bitande kylan.
  3. Toaruljansen var enormt bra, tack vare gula fläcken (OBS! Inte den i ögat)

Redan här övergav lägerchefen sina ”kära” deltagare och drog sig behagligt undan i en väl luftkonditionerad Volvo V60. Några som däremot INTE var väl luftkonditionerade var de ”kära” deltagarna på övervåningen i bussen, ruljansen ned till den mer hyffsat svala nedervåningen drog igång. Lägerchefen förstår INTE problemet.

Väl framme så packades bussen ur med en disciplin utan dess like, otroligt bra jobbat! Klockan 17.00 sjöng vi för maten och nåd fick en ny betydelse då alla åt så magarna stod i fyra hörn. Vid första anblick verkar lägergården vara sig lik, men vid en närmare studie av bl.a. ljusarmaturer på andra plan, speglar, aprikosfärgade väggar och framförallt en 70” UHD 8K 3D Smart-tv i serveringsvåningen kan vi konstatera att BlåbandsvaktisOla har fått besök av Xzibit med hans nya projekt ”Pimp my Sealsater”. Lägerchefen är oförstående till de ekonomiska prioriteringarna hos Blåbandsföreningens lokala styrelse. Ungdomsledar-Emma tyckte tydligen att det var en bra idé att skämma ut ledargänget. Vi fick dels reda på Hippie-Monikas illegala och utsvävande leverne i New Yorks nattliv som ung, Anders fullkomliga hat mot läkarkåren som tagit sig våldsamma uttryck, men också att lägerchefen fått bristande sexualundervisning från sina föräldrar. Att Ungdomsledar-Emma däremot redan i femårsåldern slagit spädbarn medvetslösa, kom absolut inte som en överraskning. Första andakten hölls av Per Ansgar som talade varmt och heligt om människors grundläggande behov. Förstod lägerchefen någonting? Vid det här laget märkte vi att ungdomsledar-Emma helt slutat att kommunicera genom tal och istället övergått till SMS. Med anledning av Morgans och Adams Cola-intag så var de inte kapabla att uppfylla kravet på sänggående kl. 23.00.

Lägerchefen förstår inte hur andra tänker.

 

En förstående DagboksOla