Konfirmander

Konfirmationsläsning

Vem är jag?
Hur är jag en bra kompis?
Är jag älskad?
Vem är Jesus?
Vad är meningen med livet?

På konfan får vi tid att fundera över de där frågorna vi alla tänker på men sällan vågar prata om.

Med rådande restriktioner sker för tillfället konfirmationsläsningen helt digitalt.

Ungdom med uppslagen bibel

För vem är Konfa?

Konfan är för dig som går i 8:an eller är född 2006.

Måste man vara kristen?
Nej. Alla är välkomna och du behöver varken vara med i någon kyrka eller kalla dig kristen för att läsa hos oss.

Dop?
Du behöver inte vara döpt, eller döpa dig under konfirmandtiden. Möjligheten finns, men det är inget krav.

Pågående konfirmationsläsning 2020-2021

Nuvarande konfirmander avslutar läsåret med en stor konfirmationsgudstjänst söndagen 12 september.

Logotyper för Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan i Tibro

Konfirmationsläsningen är ett samarbete mellan Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan tillsammans med många av Tibros idrottsföreningar.

I samarbete med
Prisma Tibro
Tibro Tennisklubb
Tibro AIK Friidrottsklubb
Tibro AIK Fotbollsklubb
Hörnebo Sportklubb
Tibro Ishockeyklubb
Tibro Konståkningsklubb
Tibro Innebandyklubb
(Fler samarbetsföreningar är på gång)

Folder

Ladda hem och läs mer!

Konfa består till stor del av 3 saker

Onsdagseftermiddagar:
Vi fikar. Vi funderar och pratar om livet och tron. Vi umgås.

Hajker och läger:
Vi åker iväg, lär känna nya vänner och fördjupar oss lite extra.

Gudstjänster:
Vi testar på olika typer av gudstjänster.

Detta är gemensamt för alla, utöver det väljer man ett spår som präglar konfaåret:

Konfa: Basic

Tonåren är för många både livets bästa och värsta tid. Ofta är det nu livsfrågorna tar fart på riktigt, men var kan man brottas med dem tillsammans med någon mer än mig själv? Basic är din plats. Vi kommer också att möta intressanta människor med olika erfarenheter av tro och livet.

Konfa: Idrott

Konfaåret präglas av hur man som idrottsintresserad kan tackla frågorna om livet och tron. Lyssna till inspirerande besök av idrottsprofiler och testa på nya idrotter. Arrangeras tillsammans med idrottsföreningar i Tibro. Du behöver inte gå i någon särskild sport för att vara med.

Jonas och Carro

Frågor?