Församlingsinformation kring Covid-19

Informationen på denna sida är uppdaterad 2021-07-01

Från och med 1 juli 2021 har vi återigen möjlighet att samlas i kyrkan igen, upp till 300 deltagare. En meters avstånd till nästa sällskap gäller.

Vi fortsätter att erbjuda våra gudstjänster även via webben.

Från och med vecka 30 kan vi återigen sitta 8 personer/bord och dela måltid i kyrkan. Utomhus finns inget maxtak per bord.

Fortsätt ta ansvar och tänk på att stanna hemma om du upplever förkylningssymptom.

Bön och omsorg

Vi fortsätter att samlas till bön varje tisdag kl. 08.30, du är alltid välkommen att höra av dig med dina böneämnen så tar vi med dem i vår förbön.

Behöver du någon att tala med finns vi pastorer till ditt förfogande för samtal, antingen i kyrkan eller över telefon.

Vi vill också uppmuntra er att höra av er till varandra. Det är en speciell tid som vi genomlever just nu, och ett telefonsamtal kan betyda mycket för någon som är isolerad och/eller orolig. Var kreativ i din omsorg – skicka vykort, skriv sms eller varför inte ett blommogram till någon som du tänker på?

Vi vill särskilt uppmuntra er som finns med i olika typer av smågrupper – hemgrupp, syjunta, SMU-mammor, musikkonstellationer, Kongo-grupp mm – att ta ansvar för varandra i denna tid! Var kreativa och träffas gärna utomhus eller via telefonmöten, om ni känner er bekväma med detta.

Veckobrevet – bästa sättet att få aktuell information

För att få bästa möjliga aktuella information så är församlingens veckobrev den kanal som vi uppmanar dig att ta del av. Utskick kommer i början av varje vecka. Ring expeditionen på 0504-128 00 eller maila hej@equmeniakyrkantibro.se om du vill ta del av dessa.

Uppmaning

Vi uppmanar dig som är sjuk eller känner symptom att stanna hemma. Vi tvättar händerna ofta och när vi möts i kyrkan hälsar vi med en hand på hjärtat och varma ord.

Du som har extra tid nu. Läs Bibeln. Bed för församlingen, Tibro och världen.

Bön

Herre, vi vänder oss till dig och lyfter fram den värld vi lever i och den situation som nu råder.
Vi ber om ditt hopp och helande till människor som drabbas.
Vi ber för den tungt belastade vårdpersonalen runt om i världen,
om kraft och styrka i det arbete de står i.
Vi ber för forskare och medicinsk personal, om hjälp att finna bot och vaccin.
Vi ber för politiker och beslutsfattare, om hjälp att fatta kloka beslut.

Vi ber för företag och anställda som nu drabbas hårt av vikande marknad.
Vi ber om ditt ljus och din omsorg om dem av oss som känner rädsla och oro.
Vi ber att den tid som vi nu lever i skall leda till att människor börjar söka dig.

Tack för att vi inte är ensamma. Tack för din närvaro här i Tibro.
Tack Jesus för att du går med oss, stöder oss, bär oss och ger oss hopp.

Amen.

Uppmuntran från Bibeln

”Frid lämnar jag kvar hos er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.”

Johannesevangeliet 14:27

Med önskan om Guds frid och kraft inför stundande höst!

Jonas Lund – Församlingsföreståndare
Tomas Jonsson – Församlingens ordförande